Ma, bravo: Talentovana bh. fudbalerka Maja Jelčić briljirala u derbiju Milana

0
Radiosarajevo.ba
Ma, bravo: Talentovana bh. fudbalerka Maja Jelčić briljirala u derbiju Milana
Foto: Inter Milan / Maja Jelčić

Veliki derbi Milana je pripao Interu. Fudbalerke crno plavih su dominirale u jučerašnjem meču protiv svog gradskog rivala, sve do momenta dok stvari u svoje ruke nije preuzela Čapljinka Maja Jelčić i sa nekoliko svojih sjajnih poteza napravila prevagu u korist svog tima.

"Odigrale smo stvarno dobru utakmicu i zasluženo pobijedile u gradskom derbiju. Fantastična je bila atmosfera kako na samoj utakmici, tako i tokom nedelje u cijelom gradu. Osjećala se tenzija na svakom koraku i drago mi je što sam iskusila ovako nešto. Posebno mi je drago zbog svih navijača kojima je crno-plava boja u srcu", zadovoljna je Maja Jelčić. 

Jelčić je navela i kako se raduje okupljanju pred susrete u Ligi nacija.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

"Bilo je zaista sjajno, lijep je osećaj kada se slavi poslije velike tenzije koja sa svih strana okružuje ovakvu utakmicu. Ipak stižu reprezentativne obaveze kojima se jako radujem i sa nestrpljenjem čekam okupljanje pred odlučujuće susrete u Ligi Nacija. Željna sam kao i sve ostale devojke iz reprezentacije da napravimo velike stvari", raspoložena je udarna igla tima Samire Hurem.

Raduje forma Maje Jelčić pred odlučujuće susrete u Ligi B, Lige nacija. Da podsjetimo reprezentacija koju predvodi selektorica Samira Hurem prvog decembra gostuje u Kopru protiv Slovenije, a četiri dana kasnije (5.12.) dočekuje Bjelorusiju na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije