Lustenau bodove za bijeg iz zone ispadanja traži protiv Linza

0
Radiosarajevo.ba
 Lustenau bodove za bijeg iz zone ispadanja traži protiv Linza
Foto: EPA-EFE / Austria Lustenau

Danas se odigrava utakmica 17. kola Austrijske 2. Lige između A. Lustenau i BW Linza. Utakmica se igra na malenom Planet Pure stadionu, u kojoj se domaćini nadaju nekim bodovima, kako bi dodatno pobjegli od zone ispadanja. Utakmica počinje u 17.00 sati.

Svakako da će biti zanimljivo popratiti situaciju Austrijske 2. lige do kraja prvenstva, s obzirom da su ekipe u donjoj poloviini tabele u opasnosti od zone ispadanja, i svaka utakmica će biti borba za opstanak. Takva je situacija današnjem domaćinu, koji bi sa bilo kakvim bodom ili bodovima uspio izroniti sa 11. pozicije, i iduće kolo dočekati u nešto opuštenijem tonu.

S druge strane imamo ekipu koja hvata sami vrh tabele, i kojoj također svaki bod može biti od ključne važnosti. U nastavku sezone ostvarili su 2 pobjede, i svakako da će i u ovu utakmicu ući s namjerom da bodove ponesu sa sobom, i barem nakratko obiđu Liefering na drugoj poziciji.

Kladionica MOZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu A. Lustenaua 2.75 , neriješeno 3,25, a na goste 2,45.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte na ovom LINKU.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije