Lukaku odveo Belgiju do prve pobjede: Zvijezda Uniteda postigla dva gola

Radiosarajevo.ba
Lukaku odveo Belgiju do prve pobjede: Zvijezda Uniteda postigla dva gola
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Belgija - Panama
Nogometna reprezentacija Belgije predvođena Romeluom Lukakuom, zvijezdom Manchester Uniteda, ostvarila je pobjedu od 3:0 nad Panamom, u svom prvom susretu na Mundijalu u Rusiji.

Crveni đavoli su odigrali fantastičnih 45 minuta u drugom poluvremenu, nakon što su reprezentativci Paname dobro se držali u prvom dijelu.

Belgijanci, koji važe za jedne od favorita za osvajanje svjetskog naslova, i u prvih 45 minuta su imali više od igre, ali se mreža Paname nije zatresla.

U nastavku, već u 47. minuti postignut je prvi gol. Zvijezda Napolija, Dries Mertens, uspio je nadmudriti odbranu Paname i Crvene đavole dovesti u vodstvo od 1:0.

Nakon toga na scenu je stupio Lukaku, koji je postigao dva gola u razdobolju od šest minuta. Prvo je pratio sjajan centaršut u 69. minuti, da bi u 75. na asistencije Eden Hazarda postigao treći gol za svoj tim.

Panama, dobro se branila u prvom poluvremenu, ali nakon primljenog gola njihova igra se raspala. No, vrijedi istaknuti da se debitant na Mundijalu nije osramotio i u prvom dijelu su bili dosta aktivni.

 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije