Luka Modrić saopštio tužne vijesti za sve fanove u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Luka Modrić saopštio tužne vijesti za sve fanove u Hrvatskoj
Foto: EPA / Luka Modrić

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37), u dokumentarnom serijalu "Kapiteni", koji su radili Netflix i FIFA+ kanal, najavio je nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i otkrio informaciju koja se već dugo dovodi pod znak upitnika.

"Svjestan sam da je kraj moje karijere sve bliže i SP u Kataru vjerovatno će biti moje zadnje takmičenje za Hrvatsku. Ljudi me često pitaju zašto i dalje igram za reprezentaciju umjesto da se fokusiram na klub. Reprezentacija je za mene nešto jako posebno, nema većeg gušta od toga nego igrati za svoju državu. Moj će oproštaj biti nevjerovatno težak", rekao je Modrić u epizodi dokumentarne serije koja je izašla na FIFA+ platformi.

Luka je u dresu hrvatske selekcije do sada odigrao 154 utakmice i zabio 23 gola, a kockastom dresu je debitovao sa 20 godina pod vodstvom Zlatka Kranjčara na prijateljskoj utakmici protiv Argentine kad je Hrvatska slavila 3-2 (1-2). 

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Luka Modrić na udaru kritika zbog slavlja: "Šta to držiš u rukama?"

Luka Modrić na udaru kritika zbog slavlja: "Šta to držiš u rukama?"

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će sedmo veliko takmičenje za Modrića. Prvi je put zaigrao 2006. na SP-u u Njemačkoj, zatim je nastupao na Europskim prvenstvima 2008., 2012., 2016. te na Svjetskim prvenstvima 2014. i 2018. kad je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju. 

Nalazi se na petoj listi strijelaca reprezentacije iza Davora Šukera, Ivana Perišića, Marija Mandžukića i Eduarda da Silve. Ugovor s Realom traje mu do ljeta 2023. godine, a vjerovatno će i to imati veze s odlaskom iz redova 'vatrenih'.

Također, Hrvatska se plasirala na Final Four Lige nacija pa je pitanje hoće li Luka produžiti i oprostiti se tamo. Naravno, sve je ovo snimano u septembru 2021. pa su se od tada stvari možda i promijenile. Bilo kako bilo, uskoro nam dolazi kraj jedne ere, pišu 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije