Luka Modrić pred velikim transferom?

0
Radiosarajevo.ba
Luka Modrić pred velikim transferom?
Foto: EPA - EFE / Luka Modrić

Španski mediji nastavljaju analizirati status Luke Modrića u Real Madridu. Kapiten hrvatske reprezentacije i legenda španskog velikana prošle dvije ligaške utakmice presjedila je na klupi za rezervne igrače bez minute u igri.

Marca je tako objavila tekst naslova: "Postoji li slučaj Modrić ?" kojeg je otvorila rečenicom "Nešto se događa s Modrićem", a istu takvu rečenicu As stavlja u naslov svog teksta objavljenog na portalu u nedjelju ujutro. I u njemu se spominje mogućnost Modrićevog odlaska iz kluba.

Ideja prema kojoj bi Modrić mogao u zimskom prijelaznom roku napustiti klub i otići u Inter Miami, o čemu je govorio i Predrag Mijatović, forsira se i u tom tekstu u kojem piše:

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

"Prvo poluvrijeme koje je odigrao protiv Atletica bilo je i posljednje u kojem je Modrić mogao uživati u minutaži. Protiv Las Palmasa i Girone dobio je nulu. Uprkos tome što je bio na klupi. Takav slijed događaja je bez presedana od 2012., njegove prve sezone u Real Madridu."

As navodi da je Modrić u svojoj prvoj sezoni, nakon šest utakmica i pod vodstvom Josea Mourinha, ostavljen na klupi za susrete protiv Ajaxa u Ligi prvaka i Barcelone u prvenstvu. Bilo je to u oktobru 2012.

"Gotovo 11 godina i 489 utakmica kasnije, Modriću se to ponovno dogodilo. Još je jednom gledatelj, neiskorišteni igrač na klupi dvije utakmice u nizu."

Modrić je u Dubrovniku boravio sa Davidom Beckhamom što je fanove navelo da razmišljaju kako bi se kapiten Hrvatske mogao pridružiti Lionelu Messiju u MLS-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije