Luis Garcia: Sjećam se pjesme i znam riječi, ali neću pjevati

Faruk Zametica
Luis Garcia: Sjećam se pjesme i znam riječi, ali neću pjevati
Bivši fudbaler Barcelone, Atletico Madrida i Liverpoola u posjeti je Bosni i Hercegovini kao ambasador turneje trofeja Lige prvaka.

Nakon press konferencije dobili smo priliku da kratko porazgovaramo s fudbalerom koji je jedan od najzaslužniji za titulu prvaka Evrope Liverpoola 2005. godine. Podsjetimo Redsi su napravili pravo čudo u Istanbulu u susretu s talijanskim Milanom.

Andres Iniesta je nedavno istakao kako je vrijeme provedeno u La Masiji za njega najgore u karijeri. Kakvo je iskustvo Luisa Garcije?

"Iniesta je živio u La Masiji i sigurno da je bilo teških momenata. Ja sam imao drugačije iskustvo pošto sam rođen u Barceloni i mogao sam živjeti u svom domu. Proveo sam nekoliko dana u La Masiji i razumijem ga. Vjerujem da mu je bilo dosadno jer nisu mogli raditi puno toga. Trening, škola i La Masia", rekao je Luis Garcia na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Nakon odlaska u Atletico Madrid, Barcelona ga je ponovo pozvala i dala mu priliku da zaigra u prvom timu.

"Kada sam bio dječak sanjao sam da igram za Barcelonu, jer je to klub iz mog grada. To što sam se vratio tamo i dobio priliku da zaigram za Barcelonu sigurno je jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri. To što sam dobio priliku da nosim dres Barcelone i igram za taj klub je zaista nevjerovatno", dodao je Garcia.

Luis Garcia nalazi se na 34. poziciji liste 100 fudbalera koji su šokirali Liverpoolov Kop.

"Velika je to privilegija. Počastvovan sam što sam u top 100, a biti na poziciji 34 zaista je fantastično. Ta veza koju sam imao s publikom je fantastična. Kada sam došao tu tretirali su me kao porodicu i ja sam samo pokušao da im vratim za tu dobrodošlicu", rekao je Garcia.

Šta je pomislio kada je postigao pogodak protiv Juventusa?

"Ne mogu se sjetiti. Uživao sam. Kada sam vidio kako lopta leti i ulazi u mrežu bio sam presretan. Nakon toga sam vidio taj pogodak mnogo puta i moram priznati da je zaista lijep", istakao je Garcia.

Da li bi znao sada otpjevati pjesmu koju ti je pjevao Kop?

"Naravno da bih, ali neću je pjevati sada. Znam sve riječi. Pjevali su je mnogo godina i zaista je fantastično što se sjećaju perioda koji sam proveo u klubu", rekao je Garcia.

Dres reprezentacije Španije nosio je 20 puta. Može li Španija opet biti dominantna kao što je bila prethodnih godina?

"Naravno da neće biti lako. Španija je od 2008. do 2012. godine bila zaista sjajan tim, s vrhunskim fudbalerima. Nadamo se da ćemo opet imati tako dobre rezultate", istakao je Garcia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije