Luis Garcia predstavio trofej Lige prvaka u Vijećnici

Radiosarajevo.ba
Luis Garcia predstavio trofej Lige prvaka u Vijećnici
Turneja trofeja Lige prvaka nastavila se danas u Sarajevu. Trofej je predstavljen u sarajevskoj Vijećnici, a njegov ambasador je Luis Garcia, bivši fudbaler Barcelone, Atletico Madrida i Liverpoola.

"Saradnja UniCredita i UEFA-e traje već sedam sezona. Mi smo odlučili da radimo s UEFA-om zbog toga što poslujemo na svim kontinentima i smatramo da je fudbal taj koji spaja. Želio bih da poželim sreću reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i da poželim da jednog dana i jedan naš klub igra u Ligi prvaka. Presretan sam da je trofej u Vijećnici i da građani Bosne i Hercegovine mogu vidjeti trofej koji je izuzetno važan na fudbalskoj sceni", rekao je Dalibor Ćubela, direktor UniCredit banke za Bosnu i Hercegovinu.

"Drago mi je što smo u prilici po drugi put ugostiti trofej Lige prvaka. Osim Sarajeva ovaj put ćemo posjetiti Tuzlu, Derventu i Bihać. Posebno smo sretni što možemo ugostiti mlade fudbalere i djecu s posebnim potrebama. Očekujemo da ćemo tokom turneje trofeja Lige prvaka po Bosni i Hercegovini ugostiti 2.000 dječaka", rekao je Gordan Pehar.

"Želim da se zahvalim UniCreditu, drago mi je što sam prvi put u Sarajevu. Dobro se sjećam utakmice s Olympiacosom u grupnoj fazi u sezoni 2004./2005. i kako smo se vratili u toj teškoj utakmici. Rivaldo je pogodio iz slobodnog udarca i morali smo postići tri gola. Mislim da su nakon tog trećega gola svi počeli vjerovati da je osvajanje trofeja moguće", rekao je Luis Garcia i dodao:

"Juventus je u tom trenutku bio jedan od najboljih klubova u svijetu i Evropi. Znali smo da ćemo odigrati tešku utakmicu. Tako je i bilo, utakmica je završena rezultatom 0:0. Međutim imali smo veliko samopouzdanje nakon što smo postigli dva gola u prvoj utakmici. Polufinale je bilo posebno, igrali smo s Chelseajem u prvenstvu i u Kupu, a onda i u Ligi prvaka. Mislim da je to bio najbolji meč koji smo odigrali na Anfieldu. Pogodak je došao na početku utakmice i mislim da je to bio moj najvažniji pogodak. Sigurno da je za sve nas to bila jedna od najvažnijih utakmica", rekao je Garcia.

Nezaobilazna tema je i finalni duel Liverpoola i Milana.

"Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa Milana u historiji. Kada smo gubili 3:0 otišli smo u svlačionicu s nadom da će se utakmica brzo završiti. Međutim Liverpool je veliki klub. Nismo se predali, a na krilima navijača nakon gola kapitena povjerovali smo da možemo. Sigurno da je to bilo pravo čudo iz Istanbula", rekao je Garcia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije