Luis Enrique: Imam najbolju ekipu od kako sam trener Barcelone

Anadolija
Luis Enrique: Imam najbolju ekipu od kako sam trener Barcelone
EPA / Luis Enrique
Luis Enirque, trener Barcelone, izjavio je za španske medije kako je uvjeren da trenutno ima najbolji tim od kako je na klupi Barce, te da je siguran kako će odbraniti naslov šampiona i pobjednika Kupa kralja Španije.

Barca je dosta trgovala u ljetnom prelaznom roku. Na Nou Camp su došli Andre Gomes, Samuel Umtiti, Lucas Digne i Denis Suarez, a otišli Marc Bartra, Thomas Vermaelen, Adriano Correia i Sandro Ramirez.

“Na papiru, imam najbolju ekipu koju sam imao od kako sam trener Barcelone. Imamo ekipu koja je sjajno pojačana. Svi novi igrači su se dobro snašli. Imaju kvalitet, ali će morati da se nadmeću za mjesto u timu“, kaže Enrique.

Enrique je u svojoj prvoj sezoni Barcelonu odveo do čak pet naslova, osvojivši Ligu šampiona, Superkup Evrope, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, te špansko prvenstvo i Kup kralja, a u drugoj je odbranio titule u domaćim takmičenjima.

“Sada je na nama da vidimo možemo li zadržati naslove koje smo osovojili prošle sezone. Nadam se da možemo ispuniti ta očekivanja. Dok je prelazni rok u toku spremni smo još ojačati našu ekipu. To je pametan način gledanja na stvari. Ako nađemo igrača koji će poboljšati naš kvalitet, onda ćemo ga dovesti. Ukoliko ne, onda ćemo nastaviti sa ovom ekipom, koja je već sada sjajna“, zaključio je Enrique.

Barcelona će svoj put ka odbrani naslova šampiona Španije početi 20. augusta, kada će u prvom kolu Primere ugostiti Betis iz Seville.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije