Ludilo u Milanu: Hiljade navijača slavi na trgovima

0
Radiosarajevo.ba
Ludilo u Milanu: Hiljade navijača slavi na trgovima
Twitter / Slavlje navijača Intera

Bilo je jasno da će se dogoditi, bilo je samo pitanje dana kad će se dogoditi. I nedjelja, 2. maja 2021. godine, taj je dan. Football Club Internazionale Milano nakon 11 godina posta osvojio je svoj 19. naslov prvaka Italije pretekavši gradskog rivala Milan za jednu titulu te prekinuvši Juventusov niz od čak devet uzastopnih scudetta.

"Svaka čast Interu na tituli u sezoni 2020./21".,prva je čestitka novim prvacima stigla upravo iz Juventusa, koji se tim riječima oglasio preko Twittera. 

Inter je postao prvak u nedjelju, iako je svoju utakmicu odigrao još u subotu

Kao što se i očekivalo, niko nije mogao spriječiti armiju navijača Intera da u stilu proslavi titulu na najpoznatijim gradskim okupljalištima.

U jednom trenutku pojavili su se i igrači Nerazzurra, koji su izazvali još veću euforiju, a slavilo se u autobusu, piše SportCentar.

Podsjetimo, Inter je danas ozvaničio osvajanje titule nakon 11 godina čekanja. Prethodnih 10 osvojio je Juventus, a prije njega Milan, nakon čega je počela dominacija Stare dame.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije