Loše vijesti: Manchester United ostao i bez Juana Mate

Sanja Šabanadžović
Loše vijesti: Manchester United ostao i bez Juana Mate
EPA / Juan Mata
Juan Mata, prvotimac Manchester Uniteda podvrgnut je operaciji prepona zbog čega će propustiti današnju utakmicu Premier lige protiv West Bromwich Albiona.

Mata ima sjajnu sezonu, drugi je klupski strijelac s deset golova iza Zlatana Ibrahimovića, a njegova povreda došla je u lošem trenutku za menadžera Josea Mourinha. Naime, u aprilu United očekuje čak devet važnih utakmica u Premier ligi i Ligi Evrope.

“Juan Mata je imao operaciju zbog povrede prepona. Njegov oporavak ćemo pratiti i u dogledno vrijeme obavijestiti javnost kada će se vratiti na teren“, saopšteno je sa Old Trafforda.

Tako je Mourinho u velikim problemima pred duel sa WBA na domaćem terenu. Portugalski trener zbog suspenzije ne može računati na Ibrahimovića i Andera Herreru, a zbog povreda za tim neće konkurisati Phil Jones, Chris Smalling i Paul Pogba.

“Crveni đavoli“ nakon 29. odigranih kola zauzimaju petu poziciju na tabeli sa 52 boda, četiri manje od četvrtoplasiranog Liverpoola, koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. No, Mourinhov tim ima i dvije utakmice manje od "redsa".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije