Manchester United: Pregovori s Ibrom, našli zamjenu za De Geu

Radiosarajevo.ba
Manchester United: Pregovori s Ibrom, našli zamjenu za De Geu
/ Twitter
Manchester United je već počeo slaganje ekipe za narednu sezonu, a prvi potezi vezani su za pozicije centarfora i golmana.

Zlatan Ibrahimović je potvrdio početak pregovora o novom ugovoru jer mu sadašnji ističe naljeto. Kada je došao iz PSG-a Ibra je dogovorio mogućnost produženja suradnje za još jednu sezonu, što je klauzula koju želi aktivirati menadžer Uniteda Jose Mourinho.

"Ja sam takva ličnost da kada se prihvatim nekog posla, dajem 200 posto od sebe, a dobar sam u onome što radim. Ne volim otići nezavršena posla", rekao je Ibrahimović za Manchester Evening News.

Iza "nezavršenog posla" krije se činjenica da Manchetser United trenutno zauzima tek peto mjesto u Premier ligi, 17 bodova iza lidera Chelseaja. To znači da "đavoli" nemaju šansi da osvoje titulu, a Ibrahimović je osvojio domaći naslov u svakom klubu u kojem je igrao.

Čini se da je Manchester United pronašao zamjenu ukoliko golman David De Gea pređe u Real Madrid.  Njegov nasljednik na Old Traffordu postat će Slovenac Samir Handanovič iz Intera ili talentirani 18-godišnji Gianluigi Donnarumma iz AC Milana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije