Loše vijesti i za BiH: Kroz doigravanje Lige nacija, na Euru u posljednjem šeširu

Radiosarajevo.ba
Loše vijesti i za BiH: Kroz doigravanje Lige nacija, na Euru u posljednjem šeširu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U petak nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici igra duel sa Italijom, a tri dana kasnije, 18. novembra, u Vaduzu će protiv Lihtenštajna, Zmajevi završiti kvalifikacije za Europsko prvenstvo. 

Po svemu sudeći borba za direktni plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, za pulene selektora Roberta Prosinečkog je nemoguća misija, jer su ostale samo teoretske šanse za drugim mjestom u našoj grupi. 

No, danas je iz UEFA-e stigla loša vijest - u kratkom saopćenju da će putnici na Euro 2020 kroz doigravanje Lige nacija biti smješteni u posljednji jakosni šešir, što bi trebalo značiti i da će imati nešto teži posao.

Žrijeb baraža bit će održan 22. novembra.

Polufinalni dvoboji baraža igraju se 26. marta 2020. godine, a finalni 31. marta 2020.

Podsjetimo, žrijeb grupa za Euro će se održati 30. novembra, iako tada neće biti poznati svi učesnici smotre najboljih.

Važno je naglasiti da je UEFA odlučila i da u istoj grupi ne mogu biti Armenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Španija i Gibraltar, Ukrajina i Rusija, te Bosna i Hercegovina i Kosovo. 

Bosna i Hercegovina će u polufinalu Lige nacija biti sigurno domaćin, dok će žrijebom biti određeno gdje će se igrati finalni susret za plasman iz Divizije B. 

Zmajevi imaju velike šanse da u polufinalu igraju protiv Slovačke, Velsa ili Sjeverne Irske, koju smo dva puta pobijedili u grupnoj fazi Lige nacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije