Liverpool zgazio City na Anfieldu: Redsi koračaju ka tituli

Radiosarajevo.ba
Liverpool zgazio City na Anfieldu: Redsi koračaju ka tituli
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Liverpool - Manchester City

Liverpool je večeras na Anfieldu u dugo očekivanom derbiju protiv Manchester Cityja ostvario veliku pobjedu od 3:1, te tako svom direktnom konkurentu za šampionski naslov “pobjegao” na čak devet bodova prednosti.

Razbili su Redsi svog rivala večeras, a sve je počelo nevjerovatnim pogotkom Fabinha, koji je u 6. minuti raspalio po lopti sa nekih 30 metara i savladao Edersona za 1:0.

Domaći su se radovali nakon samo sedam minuta, pošto je u 13. na semaforu već pisalo 2:0. Tada je Robertson fenomenalno ubacio s lijeve strane i pronašao Salaha, koji udarcem glavom trese mrežu Građana.

Na početku drugog poluvremena je i riješeno pitanje pobjednika, pošto je u 51. minuti i Sadio Mane pogodio na asistenciju Hendersona i postavio 3:0.

City je nakon toga prijetio preko Sterlinga, kojeg je blokirao Lovren, ali je stigao do pogotka u 78. minuti preko Bernarda Silve, kojem je asistirao Angelino.

Ispostavilo se da je to samo utješni gol za goste… Završilo je 3:1.

Čini se da ove sezone u Premier ligi zaista niko ne može zaustaviti Redse, koji su i dalje bez poraza, a i ubjedljivo su prvoplasirani…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije