Liverpool večeras igra u FA kupu: Klopp će utakmicu Redsa gledati na laptopu

Radiosarajevo.ba
Liverpool večeras igra u FA kupu: Klopp će utakmicu Redsa gledati na laptopu
Foto: EPA / Jurgen Klopp

Liverpool večeras u 20:45 na Anfieldu igra ponovljenu utakmicu šesnaestine finala FA Cupa protiv Shrewsbury Towna.

No, iako je klub prodao svih 50.000 ulaznica za utakmicu, na terenu neće biti Salaha, Firmina, Manea niti ijednog igrača iz šireg kadra prve ekipe. Na klupi neće biti ni Jürgena Kloppa koji je na odmoru zajedno s prvom momčadi pa će ekipu protiv trećeligaša voditi trener U-23 momčadi Neil Critchley.

Klopp nije želio poremetiti dvosedmični odmor svojih igrača koji su ga unaprijed isplanirali i organizirali te se javno pobunio zbog pretrpanog rasporeda u engleskom nogometu. Tako će večeras priliku dobiti U-19 i U-20 igrači od kojih je većina igrala protiv Aston Ville u Liga kupu i izgubila 5:0.

Klub je Kloppu organizirao da utakmicu gleda na laptopu, a osjeti li potrebu, Nijemac će se javiti Critchleyu i njegovim pomoćnicima tokom utakmice.

"Na poluvremenu utakmice protiv Aston Ville se javio i mislim da je to bio sjajan potez. Ja i igrači smo na poluvremenu odlazili s terena misleći kako smo igrali baš dobro, a gubili smo 4:0. Stvarno smo se čudno osjećali, ali onda nam se javio Jürgen i rekao nam da igramo odlično, da ništa ne mijenjamo i da igramo bez pritiska. To je jako puno značilo i meni i igračima i smirilo ih je. On je sjajan tip koji svima u klubu vjeruje da mogu napraviti dobar posao. Najveći znak povjerenja ovim mladim igračima je prilika koju im daje u ovako velikim utakmicama", rekao je Critchley.

Liverpool je u prvoj utakmici protiv Shrewsburyja vodio 2:0, ali je u drugom poluvremenu primio dva gola i domaćin je izborio ponovljenu utakmicu. U tom susretu vodeća momčad Premiershipa igrala je u kombiniranom sastavu, no danas će baš svi igrači biti juniori, a kapitensku traku nosit će 19-godišnji Curtis Jones.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije