Liverpool savladao Stoke i vratio se na drugu poziciju

Radiosarajevo.ba
Liverpool savladao Stoke i vratio se na drugu poziciju
EPA / Ilustracija
U posljednjoj utakmici 18. kola engleske Premier lige Liverpool je na svom terenu savladao Stoke ubjedljivim rezultatom 4-1.

Utakmica ipak nije tako dobro počela za Redse, jer je Stoke u 12. minuti golom Jonathana Waltersa poveo sa 1-0. Na odgovor Liverpoola se čekalo sve do 35. minute kada je Adem Lallana vratio stvari na početak, piše Sport1.

Tu se domaćini nisu zaustavljali, pa su u finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti stigli do preokreta, a strijelac drugog gola je bio Roberto Firmino. U sudijskoj nadoknadi je Liverpool mogao povesti i 3-1, ali Sadio Mane nije iskoristio odličnu priliku. 

Drugo poluvrijeme je također pripalo Redsima koji se nisu zaustavljali, a u 59. minuti stidli su do novog gola. Ovoga puta to je bilo djelo gostujućeg igrača Gianellija Inbule koji je nespretnom reakcijom pospremio loptu u svoju mrežu.

Konačan rezultat od 4-1 postavio je Sturridge u 70. minuti susreta, potvrdivši pobjedu Liverpoola kojom su se Redsi ponovo vratili na drugu poziciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije