Liverpool preokretom do prvog mjesta

Radiosarajevo.ba
Liverpool preokretom do prvog mjesta
Foto: EPA-EFE / Liverpool - West Ham

Nogometaši Liverpoola teškom mukom došli su do bodova na domaćem terenu protiv West Hama 2:1, a junak je kao i protiv Sheffielda bio Diogo Jota. 

Pažnju i brojne komentare navijača ipak je privuklo neobično rešenje Jurgena Kloppa za parnjaka Joea Gomezu na stoperu, prenosi SCSport. 

Riječ je o Nathanielu Phillipsu, koji je ove večeri debitovao za aktuelnog osvajača Premier lige, iako je u klubu već više od četiri godine. 

Meč je počeo nepovoljno po tim sa Anfielda kada je Pablo Fornals već u 10. minutu iskoristio kiks Gomeza, koji mu je “namijestio” čist udarac. 

Defanzivac Liverpoola je nakon centaršuta udario loptu glavom u pravcu protivnika, koji je imao priliku nekoliko sekundi da se nameti i precizno pošalje loptu u mrežu. 

Izjednačenje Liverpoolu doneo je Mohamed Salah u 41. minutu poslije najstrože kazne koja je usledila nakon faula Masuakua. 

Završnicu meča obilježio je Diogo Jota, kojem je u 77. poništen gol poslije ofsajda, ali se doskorašnji član Wolverhamtpona daleko bolje snašao u 85. minutu. 

Portugalac se nevjerovatno “provukao” između nekoliko fudbalera gostiju i na sjajnu asistenciju Shaqirija još bolje reagovao savladavši Lukasza Fabianskog. 

Liverpool je slično kao i protiv Sheffield Uniteda stigao do pobjede poslije preokreta, koji ih je nakon sedam kola sačuvao na prvom mjestu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije