Liverpool nanio prvi poraz Manchester Cityju u sezoni

Radiosarajevo.ba
 Liverpool nanio prvi poraz Manchester Cityju u sezoni
Fudbaleri Liverpoola pobijedili su ekipu Manchester Cityja sitija rezultatom 4:3 (1:1) u velikom derbiju 23. kola Premijer lige.

Strijelci za Liverpool bili su Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino, Sadio Mané i Mohamed Salah, dok su za goste pogađali Leroy Sané, Bernardo Silva i İlkay Gündoğan.

Već u devetoj minuti, Firmino je ukrao loptu na nekih 35 minuta, proigrao Oxlade-Chamberlaina, a ovaj preciznim udarcem u suprotan ugao savladao Edersona.

Zanimljivo, Ox je postigao treći gol u dresu Liverpoola u 20. meču za Liverpool u Premijer ligi, a u Arsenalu mu je za isti učinak trebalo 71 utakmica.

City je do izjednačenja došao u finišu prvog poluvremena kada je praktično i prvi put ušao u protivnički šesnaesterac.

Igrao se 41. minut kada je Kyle Walker dugom loptom pronašao Sanéa, Joe Gomez je proplivao, a Nijemac prohujao po lijevoj strani i zategao u prvi ugao.

Naravno, golman Karius je morao bolje da odreaguje u ovoj situaciji, ali na njegovu sreću čudesni napadački trio je u drugom poluvremenu razbio goste iz Manchestera.

U 59. minutu Firmino je prelijepim udarcem bocnuo preko Edersona od stative za 2:1.

Samo stotinak sekundi kasnije, Salah je ukrao loptu, proigrao Manéa, a ovaj skinuo paučinu za ogromnih 3:1.

U 68. minutu, Salah je riješio sve dileme oko pobjednika, Ederson je očajno ispucao loptu, a Egipćanin sa 40 metara promašio prazan gol za ogromnih 4:1.

Pep Guardiola je morao da krene na sve ili ništa, uveo je Bernarda Silvu umjesto indisponiranog Sterlinga i upravo je Portugalac 10 minuta prije kraja smanjio na 4:2.

On je poslije odbijene lopte ostao sam na drugoj stativi i pogodio prvi ugao za konačnih 4:2.

Uslijedio je čudesan finiš, Aguero je proigrao Gundogana na petercu, Nijemac je matirao Kariusa za 4:3, ali su domaći do kraja uspjeli nekako da sačuvaju svoju mrežu i nanesu "građanima" prvi poraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije