Liverpool i City podijelili bodove u derbiju

0
Radiosarajevo.ba
Liverpool i City podijelili bodove u derbiju
Foto: EPA-EFE / Salah je postigao lijep gol

Liverpool i Manchester City na Anfieldu su odigrali derbi sedmog kola engleskog Premiershipa, ujedno i najveći derbi vikenda u “ligama petice”, te s konačnih 2:2 podijelili bodove.

U prvom dijelu gledali smo vrlo dosadnu utakmicu sa svega nekoliko udaraca na gol s obje strane, ali nijedan od njih nije bio opasan za golmane.

U drugom dijelu gledali smo potpuno suprotnu sliku, a vatromet je krenuo u 59. minuti, kad je Sadio Mane golom načeo Manchester City.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

Mohamed Salah s centra je povukao loptu i probio desnu stranu obrane Manchester Cityja kada se sjurio prema kaznenom prostoru Edersona. Kad je došao na dvadesetak metara od gola, gurnuo je loptu u šesnaesterac za Manea, a Senegalac je dobro pratio akciju i zabio pored nemoćnog Edersona.

Deset minuta kasnije City se vraća golom Phila Fodena. Slična akcija kao za pogodak Liverpoola, ovoga puta je sam povukao Jesus i krasno uposlio Fodena, koji je matirao Allisona, piše SCSport.

Već u 76. minuti novi gol, ovoga puta fenomenalna solo akcija Mohameda Salaha. Egipćanin je izluđivao obranu Cityja od početka utakmice, a nakon što je namjestio prvi gol, drugi je zabio sam. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola, okrenuo tri igrača Cityja pa driblingom slomio Laportea i onda odmjerenim udarcem savladao Edersona.

Konačnih 2:2 postavio je Kevin de Bruyne u 80. minuti. City je sjajno izašao preko lijeve strane, Cancelo je povratnom loptom kroz kazneni prostor tražio Jesusa, ali napadač Cityja nije uspio doći do lopte.

Ona je nastavila svoj put do ruba kaznenog prostora, a tamo ju je dočekao De Bruyne, koji je opalio iz prve i zabio nakon što se lopta odbila od jednog od igrača Liverpoola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije