Lionel Messi sa jednom riječi otkrio vraća se li se u Evropu

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi sa jednom riječi otkrio vraća se li se u Evropu
Foto: Twitter / Lionel Messi novi igrač Intera

Inter Miami i Leo Messi (36) nisu uspjeli izboriti playoff američke MLS lige.

Ovog vikenda očekuje ih posljednja utakmica regularne sezone protiv Charlottea i moguće je da Messiju, ako nastupi, to bude posljednja službena klupska utakmica ove godine.

Kada je postalo jasno da bi sezona Inter Miamija mogla završiti već u oktobru, u evropskim medijima pojavila se špekulacija kako bi Messi zimsku pauzu, odnosno period između dvije MLS sezone mogao provesti na posudbi u Barceloni, kako bi se propisno oprostio od kluba čiju je historiju neizbrisivo obilježio.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Međutim, tim nagađanjima na kraj je stao sam Messi u razgovoru s novinarima nakon pobjede Argentine protiv Perua, u kojoj je postigao oba gola svoje ekipe i tako aktualne svjetske prvake zadržao na vrhu CONMEBOL-ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Upitan o opciji povratka u Evropu, Messi je kratko i jasno rekao: "Ne".

Tako je njegova europska karijera najvjerojatnije definitivno završila. Nedavno je Messi izjavio kako nije siguran u vlastiti nastup na idućem Svjetskom prvenstvu, ali da bi volio pomoći Argentini u odbrani naslova na Copa Americi iduće godine, prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije