Lijepa vijest: Anel Ahmethodžić će sutra dobiti pasoš BiH

Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: Anel Ahmethodžić će sutra dobiti pasoš BiH
Foto: MMF / Anel Ahmedhodžić

Nakon što je Anel Ahmedhodžić, koji igra za FC Malme iz Švedske, iskazao želju da nastupi za nacionalnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Nogometni savez BiH je poduzeo sve potrebne aktivnosti kako bi Ahmedhodžiću bila izdata lična bh. dokumenta..

"Svi neophodni dokumenti za izdavanje pasoša su završeni u najkraćem vremenskom roku u ambasadi Bosne i Hercegovine u Štokholmu. Kako nam je potvrđeno Anel Ahmedhodžić će sutra dobiti bh. pasoš što je bio uslov za predaju zahtjeva FIFA-i za promjenu njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko", objavio je NSBiH.

NSBiH očekuje da će ovaj zahtjev biti pozitivno riješen početkom narednog mjeseca.

Anel Ahmedhodžić rođen je i odrastao u Malmeu, gdje je počeo igrati nogomet u školi MFF-a kao 6-godišnjak

Godine 2016. napustio je MFF i prešao u Notingem Forest, gdje je pružao odlične partije i bio standardni prvotimac. 

Početkom januara 2019. se vratio u Malme. 

Podsjetimo, nedavno je veznjak ruskog Rostova, Dennis Hadžikadunić,potvrdio da će karijeru nastaviti kao reprezentativac Zmajeva.

Tako stvari stoje prema njihovim informacijama i izvorima, među kojima se nalazi i Zvjezdan Misimović, bivši reprezentativac BiH, koji je potvrdio da Dennis treba igrati u dresu Zmajeva u budućnosti.

"Tako je.. Izuzetno sam sretan da je Dennis napravio ovu odluku i da želi da igra kod nas", izjavio je Misimović za SportExpressen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije