Tottenham izborio remi u Torinu,Građani protutnjali kroz Basel

Radiosarajevo.ba
Tottenham izborio remi u Torinu,Građani protutnjali kroz Basel
Odigrane su prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Juventus je na svom terenu dočekao Tottenham, dok je Manchester City gostovao kod prvaka švicarske Basela.

Juventus je do vodstva došao u drugoj minuti susreta. Pjanić je poslao odličnu loptu u šesnaesterac, a Gonazlo Higuain matirao nemoćnog Llorisa. Samo šest minuta kasnije Ben Davies je skrivio jedanaesterac, a Higuain je postigao svoj drugi pogodak večeras.

Gianluigi Buffon je još jednom pokazao zašto je možda i najbolji svih vremena u 26. minuti susreta. Harry Kane je šutirao glavom, a Buffon sjajno odbranio. Mogli su Gonzalo Higuain i Juventus u 30. minuti doći i do trećeg gola, ali je nakon još jedne fantastične kombinacije s Pjanićem, Argentinac šutirao pored desne stative Llorisovog gola.

Tottenham je smanjio rezultat u 35. minuti utakmice. Dele Alli je proigrao Kanea koji zaobilazi Buffona i trese mrežu prvaka Italije. Juventus je do trećeg gola mogao u 46. minuti prvog poluvremena. Douglas Costa je srušen u šesnaestercu, a ovaj put Higuain pogađa prečku.

Prvu priliku u nastavku Juventus je imao u 57. minuti. Higuain je uposlio Bernardeschija, a Lloris loptu šalje u korner. Pjanić je izveo korner, a udarac Mandžukića s pet metara brani fantastični Francuz.

Tottenham je do izjednačenja došao u 72. minuti susreta. Eriksen je izveo slobodni udarac i matirao nemoćnog Buffona. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ostalo je 2:2.

U drugom susretu večeras Manchester City je slavio na gostovanju kod Basela rezultatom 3:0 i tako riješio pitanje pobjednika u ovom dvomeču. Građani su za devet minuta postigli tri gola. U 14. minuti pogodio je Gundogan, četiri minute kasnije Silva, a Sergio Aguero bio je precizan u 23. minuti utakmice.

Manchester City do četvrtog gola dolazi u 53. minuti. Aguero je sada asistent, a drugi put večeras Gundogan pogađa mrežu Vaclika. Ostalo je do kraja susreta 4:0 za Manchester City.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije