Real gubio do 90. minute pa slavio, Leicester ubjedljiv u Belgiji, poraz Dinama

Radiosarajevo.ba
Real gubio do 90. minute pa slavio, Leicester ubjedljiv u Belgiji, poraz Dinama
Devet utakmica prvog kola Lige prvaka odigrano je večeras. Guardiola je večeras uspio debitovati u Ligi prvaka, a pored duela Manchester Cityja i Borussije Mönchengladbach igrali su se susreti u grupama E, F, G i H.

Grupa C

Manchester City - Borussia Mönchengladbach 4:0

Manchester City i Borussia Mönchengladbach uspjeli su večeras odigrati utakmicu prvog kola Lige prvaka. Podsjetimo ova utakmica trebala je na rasporedu biti sinoć, ali je odgođena zbog loših vremenskih uvjeta.

Domaćin do vodstva dolazi u devetoj minuti susreta, a precizan je nakon asistencije Kolarova, Sergio Aguero. U 28. minuti isti igrač je golom s bijele tačke udvostručio prednost Građana. Građani do trećeg gola dolaze u 77. minuti, a opet se u strijelce upisao Sergio Aguero. Konačnih 4:0 postavio je Iheanacho u 90. minuti susreta. 

Grupa E

Tottenham - Monaco 1:2

Tottenham je na svom terenu ugostio Monaco. Kneževi su do vodstva došli već u 15. minuti susreta. Fabinho je asistirao, a mrežu domaćina zatresao Silva. Samo 15 minuta kasnije novi pogodak Francuza. Prednost Monaca udvostručio je Lemar. Tottenham je smanjio rezultat u 45. minuti susreta, a pogodio Alderweireld.

Bayer Leverkusen - CSKA Moskva 2:2 

Bayer Leverkusen večeras je na svom terenu dočekao CSKA Moskvu. Domaćin do vodstva dolazi u devetoj minuti susreta, a pogodio je Švicarac, Admir Mehmedi. Samo šest minuta kasnije novi pogodak za Apotekare. Pogodio je Calhanoglu.

Gosti su ekspresno uzvratili. Prvo je u 36. minuti susreta pogodio Džagoev, a samo dvije minute kasnije strijelac je Eremenko za 2:2. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:2 u Leverkusenu.

Grupa F

Legia - Borussia Dortmund 0:6

Borussija Dortmund je večeras gostovala u Varšavi kod Legije. Gosti iz Dortmunda su ekspresno došli do nedostižnog vodstva. Nakon samo 17 minuta igre bilo je 0:3. Prvo je pogodio Götze u sedmoj minuti, a potom i Papastathopoulos (15), te Bartra u 17. minuti susreta.

Milioneri do četvrtog gola na utakmici dolaze u 52. minuti susreta. Pogodio je Guerreiro. Peti gol na susretu Borussija je postigla u 76. minuti susreta, a pogodio je Castro. Konačnih 6:0 za goste iz Dortmunda postavio je Aubameyang. 

Real Madrid - Sporting Lisabon 2:1

U drugom susretu grupe F Real Madrid je na svom Santiago Bernabeu stadionu dočekao Sporting iz Lisabona. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda su gosti šokirali Madriđane. Pogodak za vodstvo Sportinga postigao je Bruno Cesar. Kraljevi su izjednačili preko Ronalda u 89. minuti, a potom je tri boda Kraljevima u posljednjoj minuti susreta donio Morata.

Grupa G

Club Brugge - Leicester City 0:3

Aktuelni prvak Engleske, Leicester City večeras je u prvom susretu u Ligi prvaka gostovao kod Club Bruggea. Gosti su do vodstva došli u petoj minuti susreta, a precizan je bio Albrighton. U 29. minuti domaćin dolazi do dva gola prednosti, a pogodio je Mahrez.

Lisice do trećeg gola dolaze u 61. minuti susreta, a precizan s bijele tačke bio je Riyad Mahrez. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za prvaka Engleske. 

Porto - Kopenhagen 1:1

Porto je večeras na Dragau u prvom kolu Lige prvaka dočekao danski Kopenhagen. Domaćin je do vodstva došao u 13. minuti susreta, a strijelac je Otavio. Gosti su se vratili u 52. minuti susreta, a pogodio je Cornelius. U 67. minuti Danci ostaju s deset igrača na terenu, a crveni karton dobio je Greguš.

Grupa H

Lyon - Dinamo Zagreb 3:0

Lyon je večeras dočekao zagrebački Dinamo. Domaćin do vodstva dolazi veću 13. minuti susreta, precizan je Tolisso. U 49. minuti novi pogodak za domaće, a ovaj put pogađa Ferri. Na 3:0 povisio je Cornet u 57. minuti susreta. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. 

Juventus - Sevilla 0:0

U drugo susretu grupe H, Juventus je u Torinu ugostio Sevillu. Golova na susretu u Torinu nije bilo. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić u igru je ušao u 68. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije