Liga prvaka: Nastavlja se košmar Manchester Uniteda, senzacija Copenhagena

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Nastavlja se košmar Manchester Uniteda, senzacija Copenhagena
Foto: X.com / Novi poraz Manchester Uniteda

U terminu od 21 sat odigrano je šest utakmica Lige prvaka čime je kompletirano šesto kolo u grupama A, B, C i D najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Ranije večeras, u terminu od 18:45 odigrane su dvije utakmice iz grupe B. PSV i Arsenal su remizirali te se plasirali dalje kao prvoplasirana i drugoplasirana ekipa grupe B.

Lens je savladao Sevillu na svom terenu te završili na trećem mjestu.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Najveće iznenađenje priredio je danski FC Copenhagen savladavaši Galatasaray sa 1:0 te je tako prošao dalje kao drugoplasirani u svojoj grupi.

Domaći igrači su propustili veliku priliku u 8. minuti utakmice. Ankersen je šutirao nakon odličnog centaršuta, ali nije uspio postići pogodak. Pred sam kraj poluvremena, Achouri je pobjegao defanzivcima Galatasaraya, ali je njegov pokušaj otišao daleko pored gola.

U prvom poluvremenu utakmice nije bilo niti jednog pokušaja u okvir gola.

Prvi udarac u okvir gola dogodio se u 58. minuti, a završio je u mreži. Achouri je asistirao Lerageru, koji je lahko svladao nemoćnog golmana.

Copenhagen je završio utakmicu s igračem manje nakon što je Lerager dobio dva žuta kartona u roku od pet minuta.

Manchester United priredio je novo razočaranje svojim navijačima te su poraženi od Bayern Munchena 0:1. Na taj način su zauzeli posljednje mjesto u svojoj grupi.

U 10. minuti utakmice, gosti su zaprijetili preko Kanea, koji je pokušao savladati Onanu sa ivice šesnaesterca, ali golman domaćih je odlično intervenirao i obranio udarac.

U 24. minuti utakmice, Shaw je isprobao svoj udarac, ali Neuer je krajnjim naporom odbranio njegov pokušaj.

Kane je sjajno poslao loptu u šesnaesterac, a Coman se odlično snašao i matirao Onanu u 71. minuti utakmice, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije