Liga prvaka: Kakva utakmica na Maksimiru, pet golova i velika drama

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Kakva utakmica na  Maksimiru, pet golova i velika drama
EPA-EFE / Dinamo -Valur

U okviru prvih utakmice prvog pretkola večeras je odigrano pet susreta. U prvom susretu GNK Dinamo je na Maksimiru savladao ekipu Valura sa Islanda sa 3:2.

Prvi pogodak za Modre stigao je već u osmoj minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je Arijan Ademi nakon asistencije Lovre Majera. Majer je također se upisao u listu strijelaca u 41. minuti pogodivši sa bijele tačke.

Konačan rezultat utakmice od 3:0 stigao je u 72. minuti susreta, a tada je Arijan Ademi po drugi put zatresao mrežu ekipe sa Islanda. Mogao je Ademi kompletirati i hattrick, ali je promašio jedanaesterac u 81. minuti utakmice.

U samom finišu susreta Valur je uspio da se vrati u susret pa čak i da natjera Dinamo da zadržava vrijeme kako bi spasili pobjedu. Prvo je Kristinn Sigurdsson pogodio nakon promašenog penala za 3:1 u 88. minuti utakmice.

Samo par minuta nakon njegovog pogotka uslijedio je i drugi pogodak, a ovoga puta strijelac za prvaka Islanda bio je Andri Adoplhsson koji je pogodio sa ivice kaznenog prostora za konačnih 3:2.

U ostalim utakmicama rezultati su slijedeći:

Ludogorets - Soligorsk 1:0
Maccabi Haifa - Kairat Almaty 1:1
Malmo FF - Riga 1:0
Teuta - Sheriff Tiraspol 0:4

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije