Liga prvaka: Edin Džeko i Inter traže potvrdu karte za finale, Milan se nada čudu

0
N. Ž.
Liga prvaka: Edin Džeko i Inter traže potvrdu karte za finale, Milan se nada čudu
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko eurogol protiv Milana

Revanš polufinalnog duela između Intera i Milana dat će nam prvog finalistu Lige prvaka, a naš Edin Džeko je u odličnoj poziciji da sa svojim timom zaigra finale ovog takmičenja. 

U prvom meču, održanom prethodne sedmice, Inter je pobijedio svog gradskog rivala 2:0, a prvi pogodak na meču djelo je upravo našeg Dijamanta, Edina Džeke

On je tako postao drugi najstariji strijelac u polufinalima Lige prvaka, te je zaslužio mjesto među idealnih 11 prvih polufinalnih duela ovog takmičenja. 

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Džeko, također, ima priliku postati prvi Bosanac i Hercegovac u finalu najboljeg fudbalskog takmičenja u Europi od Miralema Pjanića. On je igrao finale s Juventusom 2015. godine

Ako prođe u finale i osvoji ga, Džeko će biti prvi Bosanac i Hercegovac koji će podići ovaj trofej od Hasana Salihamidžića, koji je osvojio Ligu prvaka s Bayern Munchenom 2001. godine

Edin Džeko je drugi najstariji strijelac u polufinalima Lige prvaka

Edin Džeko je drugi najstariji strijelac u polufinalima Lige prvaka

Što se tiče same utakmice, Inter je u najboljoj mogućoj poziciji. Igraju s ogromnom prednošću, a tek su se zahuktali u formi. Iako im nije išlo dobar dio sezone u nacionalnoj ligi, u Ligi prvaka su uspjeli da dođu do svog najvećeg uspjeha od 2011. godine, kada su je i osvojili. 

Istini za volju, 'pogurao' ih je i žrijeb, pa su tako do ove utakmice igrali protiv Porta, Benfice, i sada Milana. Ovo nisu ekipe iz samog vrha europskog fudbala, ali to ne zanima navijače i igrače Intera. Oni imaju odličnu priliku proslaviti plasman u finale, a kada je riječ o jednoj utakmici, niko na svijetu nije nepobjediv. 

Naš Edin Džeko je odmarao za vikend, pa se može očekivati da će biti u prvoj postavi za svoj klub večeras. Što se tiče povreda i izostanaka, trener Simone Inzaghi je bez Milana Škriniara, a nije poznato da li će Joaquin Correa biti spreman. 

Milan je u teškoj situaciji. Nakon što su osvojili Seriju A prethodne sezone, očekivao se još jedan iskorak, i do određene poente se to očekivanje ispunilo. Došli su do polufinala Lige prvaka, ali su onda totalno podbacili u prvom meču. 

Da stvar bude gora, u domaćem prvenstvu su van mjesta koja vode u ovo takmičenje. Trenutno zaostaju četiri boda za Laziom, a do kraja sezone su ostale samo tri utakmice. Osim toga, strahuju za Europu generalno, zato što im Atalanta i Roma dišu za vratom. 

Iako je povreda najboljeg igrača Raphaela Leaa puno uticala na sezonu Milana, njegov povratak u ovom meču trebao bi biti pozitivan znak za kakve takve šanse Rossonera u ovom dvomeču. 

Od izostanaka, vrijedi izdvojiti našeg reprezentativca Radeta Krunića, koji ima povredu koljena. On je bio jako dobar kroz cijelu sezonu za Milan, te bi, ako je zdrav, on morao biti u prvih 11 svog tima. 

Osim Krunića, upitni su Alessandro Florenzi Junior Messias, dok će meč sigurno propustiti Zlatan IbrahimovićIsmael Bennacer

Susret Inter-Milan igra se od 21:00 sat, a prijenos je omogućen na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije