Inter savladao Milan: Edin Džeko korak bliže finalu Lige prvaka

1
S. P. M.
Inter savladao Milan: Edin Džeko korak bliže finalu Lige prvaka
Foto: Anadolija / Milan - Inter

Inter je savladao AC Milan u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka sa rezultatom 2:0. Ovo je bio 307. derbi della Madonnina.

Zmaj Edin Džeko već u osmoj minuti trese mrežu Milana. Nakon kornera asistirao mu je Hasan Calhanoglu. Tri minute kasnije pogađa i Henrikh Mkhitaryan, još jedan gol za Inter. Milanovim mukama nije bilo kraja, Ismael Bennacer je u 18. minuti morao napustiti igru zbog ozljede, umjesto njega na teren je ušao Junior Messias.

U 31. sudija pokazuje na bijelu tačku za Inter zbog prekršaja Simona Kjaera, ali VAR poništava tu odluku. Naš Rade Krunić je prvi požutio u završnici prvog dijela. 0:2 na poluvremenu.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Dijamant dolazi do još jedne sjajne prilike u 53. minuti, ali brani to golman Mike Maignana. Džeko je napustio igru u 70. minuti, umjesto njega na teren je ušao Romelu Lukaku. Bez golova u drugom poluvremenu. Konačnih 0:2.

Edin Džeko je svojim golom postao drugi najstariji strijelac u polufinalima Lige prvaka. Ispred njega je samo legendarni Ryan Giggs koji je sa 37 godina i 148 dana postigao gol za svoj Manchester United u polufinalu 2011. godine protiv Schalkea.

Revanš večerašnje utakmice se igra iduće sedmice 16. maja s početkom u 21 sat.

Real Madrid i Manchester City su odigrali remi jučer, 1:1, njihov revanš je također iduće sedmice 17. maja u 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije