Leicester očitao bukvicu Arsenalu: Liga Prvaka sve dalje od Emiratesa  

Radiosarajevo.ba
Leicester očitao bukvicu Arsenalu: Liga Prvaka sve dalje od Emiratesa   
Foto: Twitter / Jamie Vardy

 Fudbaleri Arsenala su nas već i navikli na slabe rezultate i posustajanje u ključnim trenucima prvenstva, a danas su ubilježili čak treći vezani poraz u ligi…

Gostovale su Tobdžije Leicesteru koji je na kraju slavio zasluženu pobjedu od 3:0.

Od početka su Lisice bile bolji protivnik, a kao šlag na tortu je za Arsenal stiglo isključenje Maitland-Nilesa, koji je u 36. minuti zaradio drugi žuti karton.

Taj detalj je utakmicu okrenuo u jedan smjer, a samo je bilo pitanje kada će Leicester stići do vodstva. To se dogodilo u 59. minuti, kada je Tielemans pogodio na asistenciju Maddisona.

 

 

Nije se Arsenal uspijevao oporaviti od toga, Leicester je imao još nekoliko šansi, a golu Schmeichela je prijetio rezervista Nketiah, ali bezuspješno.

U 86. minuti domaći dolaze i do drugog gola. Vardy je izašao pred Lena, lobovao ga, lopta pogodila prečku i vratila mu se tačno na glavu, te je pogodio za 2:0.

Sead Kolašinac je na terenu proveo svih 90 minuta.

Arsenal je ostao petoplasirani sa bodom zaostatka za Chelseajem, koji svoju utakmicu ovog kola igra sa Unitedom. Đavoli su na dva boda iza Arsenala…

Ipak, Arsenal se Ligi prvaka može nadati kroz Evropsku ligu, gdje je stigao do polufinala. Ali, sa ovakvom igrom se trofeju teško može nadati…

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije