Leicester napada četvrtfinale na King Poweru, Juventus brani dva gola prednosti

Radiosarajevo.ba
Leicester napada četvrtfinale na King Poweru, Juventus brani dva gola prednosti
Večeras su na programu dva susreta Lige prvaka, nakon kojih ćemo saznati koji će se to klubovi pridružiti Bayernu, Real Madridu, Barceloni i Borussiji u četvrtfinalu najelitnijeg europskog takmičenja u nogometu.

Leicester i Sevilla igrat će revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka na stadionu King Power, a rezultat prvog susreta glasio je 2-1 u korist Seville.

U prvoj utakmici Sevilla je slavila sa 2-1, a domaćini su u 14. minutu susreta promašili jednaesterac, međutim nakon deset minuta su ipak stigli do vodstva pogotkom Sarbije.

Do drugog pogotka čekali smo do 62. minute kada je Correa postigao pogodak na asistenciju Jovetića za 2-0, dok je Jamie Vardy desetak minuta kasnije postigao gol za smanjenje vodstva Seville i tako svoj tim i dalje ostavio u borbi za četvrtfinale.

Nakon odlaska Claudija Ranierija Leicester je upisao dvije pobjede u Premiershipu (Liverpool i Hull), te su sigurno motivirani uoči utakmice protiv Seville. Sa druge strane, Sevilla je nakon prve utakmice s Leicesterom odigrala četiri utakmice i upisala dvije pobjede (Betis i Bilbao) i dva remija (Alaves i Leganes).

Juventus je na Dragau pobjedom od dva gola razlike stekao ogromnu prednost nad Portom pred uzvratni susret osmine finala Lige prvaka.

Tragičar Porta u tom je susretu bio bek Alex Telles koji je sredinom prvog poluvremena zaradio isključenje. Odolijevao je Porto napadima gostiju do same završnice susreta kada su Allegrijevi jockeri s klupe Pjaca i Dani Alves uspjeli zatresti mrežu legendarnog Ikera Casillasa.

Portu sada treba pobjeda od dva gola razlike na iznimno negostoljubivoj Juventus Areni. U Torinu je Juventus u posljednjih pet godina doživio tek dva takva poraza, i to od Bayerna i Barcelone koji su ipak neusporedivo snažnije ekipe od Porta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije