Legendarni Urugvajac završio karijeru: Odlazi majstor fudbalske igre

Radiosarajevo.ba
Legendarni Urugvajac završio karijeru: Odlazi majstor fudbalske igre
Foto: EPA-EFE / Diego Forlan

Jedan od najboljih Urugvajaca svih vremena odlučio je završiti igračku karijeru. Diego Forlan povukao se u 41. godini života.

"Odlučio sam prestati profesionalno igrati nogomet. Ponudili su mi da još igram, ali nisam više kompetitivan i to je postalo preteško", izjavio je fudbaler koji igra za Kitchee SC, klub iz Hong Konga.

Karijeru je počeo u urugvajskom Danubiju, a već sa 18 godina prešao je u argentinskog velikana Independiente. Početkom 2002. godine u Manchester United doveo ga je Alex Ferguson, a nakon samo dvije godine prešao je u redove Žute podmornice. Villarreal je zamijenio Atletico Madridom gdje je imao fantastične partije.

Igrao je i u milanskom Interu, a potom i u Internacionalu, Cerezo Osaki, Penarol, Mumbai City.

Veliki trag ostavio je u reprezentaciji Urugvaja, a na Svjetskom prvenstvu 2010. godine Urguvaj je završio četvrti, a Forlan je proglašen najboljim fudbalerom turnira. Iduće godine zabio je dva gola u finalu Copa Americe i donio Urugvaju titulu prvaka Južne Amerike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije