Neočekivan remi Dinama i Ferencvaroša na Maksimiru: Hajrović pogodio prečku

Radiosarajevo.ba
Neočekivan remi Dinama i Ferencvaroša na Maksimiru: Hajrović pogodio prečku
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL / Dinamo remizirao sa Ferencvarosem

U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka Dinamo Zagreb i Ferencvaros su remizirali u Maksimiru (1:1), a mađarski klub je na ovom meču postigao diskutabilan pogodak. Nastupe su upisala sva tri bosanskohercegovačka fudbalera, Amer Gojak, Izet Hajrović i Eldar Ćivić.

Dinamo Zagreb je dominirao u uvodu utakmice, a u sedmoj minuti Modri su preko Olma došli do prednosti. Oršić je ostavio petom za Olma na lijevoj strani, Španjolac ušao u šesnaesterac i provukao loptu kroz noge Sigeru, a onda zabio na drugu stativu za veliko vodstvo Dinama.

Modri su nakon gola kontrolisali utakmicu, a do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata. U drugom dijelu zagrebački klub prepuštao je igru gostima i čekao priliku za drugi pogodak. U 60. minuti Ferencvaros je izjednačio diskutabilnim golom. Pitanje je da li je lopta prešla liniju nakon udarca Sigera.

Veliku šansu za domaće propustio je Hajrović. Snažnim udarcem sa deset metara zatresao je prečku. Hajrović i Gojak, koji su utakmicu počeli od prve minute izašli su iz igre u 69. minuti. Na drugoj strani Ćivić je ušao s klupe u 83. minuti. Dinamo je pokušavao doći do pobjedničkog gola, ali nije uspio do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije