Legendarni Stole iz Bora, koji živi za Želju, o svojoj borbi za život

A. S.
Legendarni Stole iz Bora, koji živi za Želju, o svojoj borbi za život
Facebook / Stole Anđelić, navijač Željezničara, iz Bora u Srbiji

Jedan od najpoznatijih navijača Fudbalskog kluba Željezničar, legendarni Stole Anđelić (64) iz Bora, posljednjih mjeseci vodi veliku bitku s bolešću, zbog problema s očima i plućima.

U augustu prošle godine hitno je operirao oko u Beogradu, a u petak bi trebao imati nove preglede u glavnom gradu Srbije, nakon što su mu se pojavile sjene na plućima.

Poznati navijač tima s Grbavice, koji je jednako poznat i poštovan u cijelom regionu, u razgovoru za Radiosarajevo.ba otkrio je s kojim problemima se bori posljednjih mjeseci.

”Prvi problemi su se pojavili prije šest mjeseci i od augusta prošle godine idem na terepije. Prvo sam imao probleme s vidom na jednom oku, a sada su mi ljekari rekli kako je zahvaćena i očna duplja drugog oka. Da je dobro, nije, ali od borbe za zdravljem neću odustati", priča nam Anđelić.

U petak će, kako kaže, ponovo na pregled. Ovoga puta zbog problema s plućima. Stole tvrdi da je imao uspješna dva tretmana na plućima, ali zbog nedostatka lijekova nije mogao završiti i treći.

"U petak bi trebao imati više sreće, tako su mi doktori rekli da bih konačno trebao zaokružiti liječenje pluća. Nadu nikada nisam izgubio, kao ni volju za životom”, nastavlja Anđelić za naš portal.

Anđelić je posebno podvukao da je u proteklom periodu dobio brojne pozive podrške iz BiH, ali i iz zemalja Europe. Posebno se zahvalio Plavom radiju na pokrenutoj humanitarnoj akciji, ali i porodici Osim, posebno Ivici.

"Hvala svima od srca, kako urednicima Plavog radija koji su animirali navijače, tako i svima koji su se odazvali akciji. Hvala i porodici Osim, velikom Ivici, ali i njegovom sinu Amaru. Pratim Amara Osima i drago mi je da se vratio na klupu. Iako sam bolestan, pratim svog Želju i uskoro se vidimo na Grbavici. Nadam se da ponovo slavimo titule i uspjehe u Evropi", kazao je Anđelić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije