Legendarni Nijemac dao svoj komentar Eura i najavio finale: Njegov stav iznenadio mnoge

1
Radiosarajevo.ba
Legendarni Nijemac dao svoj komentar Eura i najavio finale: Njegov stav iznenadio mnoge
Foto: EPA - EFE / Jude Bellingham i Gareth Southgate

Penzionisani njemački fudbaler, osvajač titule svjetskih prvaka 2014. godine Bastian Schweinsteiger Španiju, uprkos dosadašnjoj igri na Evropskom prvenstvu, ne vidi kao izrazitog favorita u finalu protiv Engleske.

"Španci će morati da izađu na kraj sa onim što su Englezi pokazali u prvom poluvremenu polufinala protiv Nizozemske," rekao je Schweinsteiger. "To je bila drugačija Engleska od one iz grupne faze", piše DPA.

Englezi su se zbog blijedih nastupa u prvoj fazi prvenstva našli pod kritikom. U pobjedi 2:1 protiv Nizozemske su, međutim, pokazali mišiće.

Neuspjeh u finalu presudio: Southgate podnio ostavku

Neuspjeh u finalu presudio: Southgate podnio ostavku

"Mogli bi da zadaju probleme Špancima," rekao je Schweinsteiger, uz ocjenu da iskustvo Englezima može da napravi prednost protiv talenta Španije.

"Englezi deluju visprenije, nešto uigranije. Špancima je ovo prvo finale posle dužeg vremena, dok su Englezi već vidjeli finale na prošlom Evropskom prvenstvu," rekao je.

"Engleska ima igrače koji su već jednom prošli kroz to," dodao je nekadašnji fudbalski as, a sada stručni komentator njemačke televizije ARD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije