Legendarni Moyes u novoj humanoj ulozi: Saznajte kako pomaže građanima

Radiosarajevo.ba
Legendarni Moyes u novoj humanoj ulozi: Saznajte kako pomaže građanima
Foto: EPA-EFE / David Moyes

Razne sportske ličnosti angažiraju na različite načine kako bi pomogle zajednici za vrijeme pandemije novog soja koronavirusa.

Većina ih to čini putem donacija, ali David Moyes se odlučio uzeti stvar u svoje ruke, doslovno, piše Telegram.hr.

West Hamov menadžer u posljednje vrijeme dovozi pakete pune voća i povrća njegovim starijim susjedima u selu u Lancashireu gdje inače živi. Na to ga nitko nije trebao nagovarati, sam se javio vidjevši oglas.

“Kada je koronavirus stigao, bio sam u dućanu s voćem i povrćem”, kazao je bivši Evertonov strateg, piše The Guardian.

“Na prozoru je bio letak gdje je pisalo kako se traže vozači. Pa sam se javio. Moje supruge tada nije bilo i snalazio sam se sam. Ostavio bih paket pred vratima, pokucao i zatim otišao. Radilo se o velikim, prekrasnim kutijama punim voća i povrća. Moji me prijatelji često znaju zezati na WhatsAppu, pitaju me jesam li završio s dostavama, a na kraju sam ih morao dostaviti i njima”, kazao je.

Moyes je dosad proveo četiri dana volontirajući kao šofer.

"Uživao sam u tome, vraćajući se u trgovinu kako bih dobio novu turu i napunio automobil. Jednom sam čak i zaradio napojnicu od starije gospođe”, ispričao je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije