Legendarni golman poručio: 'Mislim da je naša reprezentacija potcijenjena, ovi momci su spremni'

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni golman poručio: 'Mislim da je naša reprezentacija potcijenjena, ovi momci su spremni'
Foto: Instagram / Gianluigi Buffon

Aktuelni prvak Europe Italija u grupi je B zajedno s Hrvatskom, Španijom i Albanijom.

Azzuri u subotu od 21 sat otvaraju Euro protiv Albanije, zatim u četvrtak od 21 sat igraju protiv Španije, a u ponedjeljak 24. juna zadnje kolo grupne faze igrati protiv Hrvatske.

Šef italijanske delegacije na Euru je legendarni Gigi Buffon, koji je na današnjoj presici rekao kako smatra da je Italija podcijenjena na ovom Euru.

Vlasti u entitetu RS brišu 'rodni identitet': Evo kako će ovaj potez umanjiti zaštitu dijela građana

Vlasti u entitetu RS brišu 'rodni identitet': Evo kako će ovaj potez umanjiti zaštitu dijela građana

Azzuri su u Njemačku stigli u ponedjeljak, a jučer su odradili prvi trening pred pet hiljada gledatelja, javlja SC Sport.

Ovo će biti Buffonov prvi veliki međunarodni turnir u ulozi šefa italijanske delegacije, pa su ga pitali o njegovim osjećajima i razmišljanjima uoči susreta protiv Albanije u subotu.

"Zanimalo me je kako ću se osjećati u drugačijoj ulozi i kakva će biti priprema. Mogu reći da je osjećaj isti kao i kad sam bio igrač. Razina adrenalina i fokusiranosti je porasla u odnosu na početak priprema. Želim dati svoj mali doprinos i nadamo se da ćemo ovdje u Njemačkoj napraviti velike stvari”, rekao je slavni golman koji je baš u Njemačkoj 2006. osvojio naslov prvaka svijeta.

"Mislim da je ova momčad podcijenjena. Mogu reći da su momci izrazito natjecateljski spremni, a razina njihovih ljudskih vrlina je impresivna. Najviše mi se sviđa da svi imaju impresivan osjećaj pripadnosti reprezentaciji. Osim toga, imamo pet ili šest vrhunskih igrača tako da mogu reći da imamo pravu ekipu za ovo natjecanje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije