Legendarni golman o koronavirusu: Bojao sam se, nisam mogao disati

Radiosarajevo.ba
Legendarni golman o koronavirusu: Bojao sam se, nisam mogao disati
Foto: Printscreen / Pepe Reina

Španski golman Pepe Reina sve se bolje osjeća nakon što je nedavno zaražen koronavirusom. Nekadašnji golman Barcelone, Liverpoola, Bayerna i Milana, a danas Aston Ville, otkrio je za Corriere dello Sport kako je osjetio prve simptome.

"Imao sam temperaturu, kašljao sam i imao užasnu glavobolju kakvu nisam imao nikad u životu. Bio sam umoran sve više i više. Kao da sam imao gripu, samo puno teže. Ipak, ono što me baš prepalo bili su problemi s disanjem. Trebalo mi je 25 minuta da dođem do daha, osjećao sam da mi je grlo zatvoreno i da zrak ne može proći", rekao je 37-godišnji Španac, koji se u Engleskoj nalazi od ovog januara na posudbi iz Milana.

"Sada se osjećam puno bolje. Prvih sedam ili osam dana sam proveo zaključan u sobi. Nisam htio da djeca ulaze u sobu kako se ne bi zarazila i nekako smo supruga i ja uspjeli sve organizirati i oni se nisu zarazili."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije