Legendarni Buffon najavio: Na kraju ove sezone povlačim se iz nogometa

Radiosarajevo.ba
Legendarni Buffon najavio: Na kraju ove sezone povlačim se iz nogometa
Legendarni italijanski golman, jedan od najdugovječnijih braniča mreže, Gianluigi Buffon saopćio je kako će na kraju ove sezone konačno završiti karijeru.

Čovjek koji će vjerovatno ostati upamćen kao jedan od najboljih golmana svih vremena, nakon što je nedavno osvojio nagradu FIFA-e za najboljeg golmana svijeta, rekao je da će se povući iz nogometa, izuzev ako Juventus osvoji Ligu prvaka, prenosi Mirror.

"Ovo je moja posljednja sezona i prilično sam siguran u odluku koju sam donio. Jedna ili dvije godine neće ništa dodati ili oduzeti onome što sam već postigao", rekao je 39-godišnji Gigi za televiziju Sky Italia, a potom dodao:

"Jedini način da ostanem duže jeste da sa Juventusom osvojim Ligu šampiona. U tom slučaju ostaću do Svjetskog klupskog kupa i pokušati i njega da osvojim".

Buffon je prošle sezone osvojio osmu titulu u Seriji A sa Juventusom i dogurao do finala Lige prvaka gdje su poraži od Real Madrida.

Ti uspjesi su mu pomogli da bude proglašen za najboljeg golmana svijeta.

"Veoma sam srećan zbog nagrade, posebno jer sam je osvojio u ovim godinama. Prošla sezona je bila fantastična za mene i Juventus, ali ne dovoljno da bismo osvojili Ligu prvaka. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti. Volio bih da završim karijeru sa fantastičnim pobjedama", zaključio je legendarni Buffon

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije