Legenda se vratila kući: Paolo Maldini ponovo u Milanu

Radiosarajevo.ba
Legenda se vratila kući: Paolo Maldini ponovo u Milanu
Foto: EPA / Paolo Maldini

Vjerovatno najveća legenda Milana - Paolo Maldini vratila se kući. Nekada fantastični defanzivac i lijevi bek ekipe sa San Sira postao je novi direktor strategijskog razvoja kluba.

"Nova era Milana dodatno je osnažena dolaskom Paola Maldinija koji je postao novi direktor strategijskog razvoja sportskog dijela kluba. Paolo je živuća legenda u historiji kluba zahvaljujući izuzetnoj klasi, talentu, liderstvu, odanosti i uspjesima koji se ne mogu porediti. Ove kvalitete imat će odlučujuću ulogu u povratku Milana na mjesto na kojem klub zaslužuje da bude", saopćio je AC Milan.

Maldini nikada nije igrao za drugi klub. Skupio je 902 nastupa za klub od 1984. do 2009. godine, a osvojio je sedam titula prvaka Italije, pet titula prvaka Europe, a odigrao je i 127 utakmica u dresu reprezentacije.

Nakon što je otišao u zasluženu penziju njegov odnos sa Berlusconijem postao je napet, a priznao je da nema vjeru u Li Yonghoga. Leonardu i Elliott Managmentu Paolo Maldini očigledno vjeruje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije