La Liga, 36. kolo: Real i Barsa se nadaju kiksu Atletica

Radiosarajevo.ba
 La Liga, 36. kolo: Real i Barsa se nadaju kiksu Atletica
Twitter / La Liga

Od utorka su na programu mečevi vanrednog 36. kola španske La Lige u kom nas očekuje pregršt zanimljivih duela. Večerasmnogo pažnje privlači susret  Levantea i  Barselon. Meč počinje u 22.00. sati.

Pogledom na tabelu, vidjećemo da trenutno prvoplasirani Atletiko Madrid ima dva boda viška u odnosu na Real Madrid i Barselonu, i kako sada stvari stoje djeluje da bi “jorgandžije” mimo svih očekivanja mogli da dođu do titule šampiona Španije.

Iabranici Simeonea imaju izuzetno težak zadatak u ovom kolu pošto će na “Vanda Metropolitanu” dočekati ekipu Real Sosijedada. Ništa lakši posao nema ni Real, koji putuje na gostovanje kod Granade, dok Barselona ne bi trebalo da ima previše problema na gostovanju kod Levantea.

Od kako je Levante i zvanično obezbijeedio opstanak u društvu najboljih, tako je ova ekipa i počela sa dosta slabijim partijama nego inače, pa se u ovom trenutku tim iz Valensije nalazi na četrnaestom mjestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na tim koji će na kraju sezone napustiti najkvalitetniji rang španskog fudbala.

U prošlom kolu je Levante u jednom sjajnom duelu remizirao na gostovanju kod Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Barselona je u prošlom kolu propustila lijepu priliku da dođe do prvog mjesta na tabeli pošto su na svom terenu u velikom derbiju remizirali protiv Atletiko Madrida, a taj duel je završen bez golova. Do kraja šampionata Barsa prosto nema prava na kiks, ali joj nažalost ni to ne garantuje titulu, pošto Madriđani imaju dva boda prednosti.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu Levantea 12,00, neriješeno 7,25, a na pobjedu Barse 1,20.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije