LA Galaxy odaje počast Beckhamu: Prvi igrač u historiji MLS-a koji je ovo doživio

AA
LA Galaxy odaje počast Beckhamu: Prvi igrač u historiji MLS-a koji je ovo doživio
Foto: EPA-EFE / David Beckham

Statua Davida Beckhama (43), nekadašnjeg kapitena fudbalske reprezentacije Engleske sljedećeg mjeseca će biti otkrivena ispred stadiona Los Angeles Galaxyja.

Beckham je za klub iz Los Angelesa igrao šest godina, počevši od 2007. Sa LA Galaxyjem je osvojio dva naslova šampiona MLS-a, 2011. i 2012. godine.

Englez će postati prvi fudbaler u istoriji MLS-a koji je dobio statuu. Ona će biti predstavljena u “Dignity Health Sports Parku“, kompleksu u kojem se nalazi stadion Galaxyja, 2. marta, pred početak prve utakmice u sezoni protiv Chicago Firea.

Zanimljivo Beckham je trenutno suvlasnik kluba u ekspanziji Intera iz Miamija, koji bi se MLS-u trebao priključiti od 2020. godine.

Beckham je karijeru počeo u Manchester Unitedu u kojem se proslavio i čiji je dres nosio od 1992. do 2003. godine, kada je prešao u Real Madrid. Potom je igrao za LA Galaxy, te kratko u dva navrata za Milan i potom Paris Saint-Germain. U vrijeme dok je bio igrač Uniteda jednu polusezonu je proveo na posudbi u Prestonu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 115 utakmica i postigao 17 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije