Vinfast Lux: David Beckham otkrio prve modele vijetnamske marke automobila

J. M.
Vinfast Lux: David Beckham otkrio prve modele vijetnamske marke automobila
Kao što je to ranije najavljeno, Vinfast, prvi proizvođač automobile iz Vijetnama, otkrio je dva modela na sajmu u Parizu (2-14. oktobra).

No, promocija je ipak donijela iznenađenje jer se na sajamskoj bini, kao promotor Vinfasta, pojavio David Beckham!

Nekadašnja fudbalska zvijezda otkrila je limuzinu Vinfast Lux A 2.0 i SUV Vinfast Lux SA 2.0. Oba modela dizajnirao je slavni italijanski stilist Pininfarina.

"Uvijek sam bio veliki automobilski entuzijasta. Dolazak novih automobila na svjetsku scenu na sajmu u Parizu je inspirativna priča", rekao je Beckham.

Prema Vinfastu, "vodeće svjetske kompanije za projektovanje, inženjering i proizvodnju" uključene su u projekt kako bi vijetnamski brand automobila bio konkurentan na globalnoj sceni.

Vinfast: Vijetnamska marka luksuznih automobila otkrila izgled limuzine i SUV-a

Osim imena, u Parizu je otkrivena unutrašnjost oba Lux modela, te saopćeni tehnički podaci.

Limuzinu i SUV pokreće 2,0 litarski turbobenzinac (177 ili 231 KS) koji snagu prenosi na zadnje ili sva četiri točka posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača. Početak serijske proizvodnje planiran je za septembar naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije