Kylian Mbappe otkrio kada će biti poznato ime njegovog novog kluba

0
Radiosarajevo.ba
Kylian Mbappe otkrio kada će biti poznato ime njegovog novog kluba
Foto: EPA - EFE / Kylian Mbappe

Francuski nogometaš Kylian Mbappe kazao je kako će na Europskom prvenstvu igrati neopterećen svojim transferom i čiste glave.

"Moja budućnost? Do Europskog prvenstva ćete znati. Vrlo sam miran u vezi s tim. Moja budućnost više nije tema u klubu, niko više sa mnom ne razgovara o tome. Tu nema nikakvih briga. Igrat ću Euro mirne glave uvjeren da ću učiniti velike stvari", kazao je francuski napadač za Telefoot.

Transfer saga koja je posljednjih nekoliko godina "vruća tema" svakog ljetnog prijelaznog roka očigledno je sve bliža kraju. Prelazak 25-godišnjeg napadača u Los Blancose skoro je izvjestan nakon što se usmeno dogovorio s madridskim klubom kojem će se priključiti na ljeto, nakon što mu istekne ugovor s PSG-om.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Iako zasad još nema zvanične objave s bilo koje strane, francuski i španski mediji tvrde kako je Mbappe još prije mjesec dana obavijestio svoje saigrače i trenersko osoblje o svome odlasku te da je to saopštio i predsjedniku kluba Nasseru Al-Khelaifiju.

Mbappe je na Park prinčeva stigao 2018. iz Monaca u transferu vrijednom 180 miliona eura (352,2 miliona KM) što je i dalje druga najveća odšteta isplaćena u historiji nogometa. Za PSG je do sada odigrao 297 utakmica, zabio 250 golova, podijelio 106 asistencija i podigao 13 trofeja, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije