Kylian Mbappe i Real Madrid blizu dogovora? Francuz će im 'otpuhati' kasu ako potpiše ugovor

0
Radiosarajevo.ba
Kylian Mbappe i Real Madrid blizu dogovora? Francuz će im 'otpuhati' kasu ako potpiše ugovor
Foto: Twitter / Marco Verratti, Kylian Mbappe

Real Madrid je u aktivnim pregovorima sa Kylianom Mbappeom da realizuje bombastičan transfer, za koji neće izdvojiti obeštećenje Paris Saint-Germainu, ali daleko od toga da će proći jeftino. Čak suprotno – Francuz će da "razbije" kasu kraljevskog kluba.

Mbappe, kako otkrivaju španski mediji, traži platu čak 50 miliona eura bruto (97,7 miliona KM) od Real Madrida i čak 120 miliona eura (234,6 miliona KM) bonus samo za potpis. Samo bez bonusa bi jedan od najboljih fudbalera planete imao duplo veća primanja nego prvi u tom segmentu sada u ekipi Toni Kroos.

Čak i ovaj novac je značajno manji nego što ima u Parizu, ali je Mbappe spreman da se "spusti" kako bi obukao bijeli dres. Također, imao bi procenat od prihoda na sopstveni imidž, svjestan da će biti magnet za navijače prilikom prodaje dresova i ostalih artikala sa njegovim likom.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Vjeruje se da će raspon biti između 60 i 70 posto u korist Mbappea.

Mbape trenutno prima 72 miliona eura bruto (140,7 miliona KM), s tim da je kao bonus od PSG-a uzeo 130 miliona eura (254,1 miliona KM) za dvije godine.

Njegov bonus godišnje vrijedi 30 miliona eura (58,6 miliona KM) ili tri puta manje nego u PSG-u. Opet, i ovakvi uslovi su megalomanski, ali takve je standarde podigao Mbappe.

Ostaje samo da se vidi da li je spreman Real da potvrdno odgovori na iste, ali čini se da jeste u paketu od 170 miliona eura (332,4 miliona KM), računajući bruto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije