Kvalifikacije za SP: Austrija savladala Srbiju, Hrvatska i Finska remizirali

Anadolija
Kvalifikacije za SP: Austrija savladala Srbiju, Hrvatska i Finska remizirali
Mečevima u grupama ”D”, ”G” i ”I” nastavljeno je 9. kolo evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a Španija je, pobjedom protiv Albanije, osigurala nastup na Mundijalu.

U okviru grupe "D", Austrija je u Beču savladala Srbiju rezultatom 3:2, dok je Republika Irska u Dublinu slavila protiv Moldavije sa 2:0. Ranije danas Vels je u gostima u Tbilisiju savladao Gruziju rezultatom 1:0.

Poredak na tabeli: Srbija 18 bodova, Vels 17, Irska 16, Austrija 12, Gruzija 5 i Moldavija 2 boda.

U grupi "G", Italija je u Torinu remizirala protiv Makedonije 1:1, dok je Španija u Alicanteu pobijedila Albaniju 3:0, a Izrael u gostima Lihtenštajn sa minimalnih 1:0.

Poredak na tabeli: Španija 25, Italija 20, Albanija 13, Izrael 12, Makedonija 8 i Lihtenštajn 0 bodova.

U okviru grupe "I", Hrvatska je u Rijeci igrala neriješeno 1:1 protiv selekcije Finske. Gol za Hrvatsku je postigao Mario Mandžukić u 57., dok su Finci izjednačili preko Pyryja Soirija u 90. minuti.

U istoj grupi, Kosovo je u Skadru poraženo od Ukrajine sa 0:2, dok je reprezentacija Turske u Eskisehiru poražena od Islanda rezultatom 0:3.

Poredak na tabeli: Island 19, Hrvatska 17, Ukrajina 17, Turska 14, Finska 8 i Kosovo 1 bod.

U okviru 9. kolo evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine u subotu su na programu sljedeći mečevi: Bosna i Hercegovina - Belgija, Farski Otoci - Latvija, Gibraltar - Estonija, Švedska - Luksemburg, Andora - Portugal, Bjelorusija - Holandija, Bugarska - Francuska, Kipar - Grčka i Švicarska - Mađarska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije