Kvalifikacije za Ligu prvaka: AEK poražen u Belgiji, golijada u Škotskoj

1
A. Ka.
Kvalifikacije za Ligu prvaka: AEK poražen u Belgiji, golijada u Škotskoj
Radiosarajevo.ba / Glasgow Rangers

U okviru kvalifikacija za najelitnije klupsko nogometno takmičenje - Ligu prvaka, večeras, 22. augusta, odigrane su tri utakmice.

Snage su odmjerili belgijski Antwerpen i grčki AEK, poljski Rakow i danski Kopenhagen te škotski Glasgow Rangers i nizozemski PSV.

Antwerpen je sa 1:0 savladao AEK. Gol odluke postignut je još u 16. minuti utakmice. Strijelac je bio Janssen.

Saobraćajne nesreće u dva sarajevska naselja: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Saobraćajne nesreće u dva sarajevska naselja: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Belgijanci su od 51. minute igrali sa igračem manje, nakon što je isključen Bataille. No, ni to nije pomoglo timu iz Atine. 

Kopenhagen je ostvario važnu pobjedu na gostovanju protiv Rakowa. Danci su zahvaljujući autogolu Racovitana slavili veliku pobjedu uoči revanša.

Treba spomenuti da je domaćinu gol poništen u 39. minuti, zbog nedozvoljene pozicije.

Najzanimljivi meč igrao se u Škotskoj. Iako je u prvom dijelu PSV imao daleko veći posjed lopte, Rangers je u posljednim trenucima prvog poluvremena poveo preko Sima (45. minuta). U 61. minuti gosti dolaze do izjednačenja, strijelac je bio Sangare.

Domaćini u vodstvo ponovo stižu u 78. minuti preko Matonda. PSV do novog poravnanja stiže u 80 minuti. Pogodio je de Jong za 2:2, što je bio i konačan rezultat zanimljive utakmice.  

Revanši su na rasporedu za sedam dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije