Kvalifikacije za EURO 2024: Zmajevi fantastičnom igrom srušili Lihtenštajn

4
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za EURO 2024: Zmajevi fantastičnom igrom srušili Lihtenštajn
Foto: EPA - EFE / Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina

U meču sedmog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se odigrati u Njemačkoj, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Lihtenštajn rezultatom 2:0. 

Naši Zmajevi su odigrali jedan nevjerovatan meč. Nažalost, njihova fantastična igra neće biti u punom fokusu, jer su BH Fanaticosi izazvali dva prekida uz parole 'Savez napolje' i skandiranje predsjedniku Nogometnog saveza BiH Vici Zeljkoviću. 

Međutim, što se samog nogometa tiče, naši Zmajevi su odigrali vjerovatno najbolju utakmicu u ovom kvalifikacionom ciklusu, bez obzira na protivnika. Od početka do kraja, izabranici Save Miloševića su igrali visoki pritisak, igrali jako ofanzivno te su i pored golova imali veliki broj šansi. 

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Golove za našu selekciju postigli su Amar Rahmanović i Miroslav Stevanović u 14. i 41. minutu, a Stevanović je imao još jedan pogodak, koji je opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. 

Sada slijedi utakmica protiv Portugala u ponedjeljak, 16. oktobra, na stadionu Bilino polje u Zenici. Portugalci su večeras bez problema porazili Slovačku (3:2), dok su u trećem meču naše grupe neriješeno odigrali Island i Luksemburg (1:1). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije