Kvalifikacije za EURO 2024: Zmajevi dočekuju Cristiana Ronalda i Portugal u ključnoj utakmici

1
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za EURO 2024: Zmajevi dočekuju Cristiana Ronalda i Portugal u ključnoj utakmici
Foto: NS BiH / Zmajevi odradili trening

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u ponedjeljak, 16. oktobra, od 20:45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici dočekati selekciju Portugala. 

Zmajevi će protiv favoriziranih Portugalaca tražiti ključnu pobjedu, koja bi nas u potpunosti vratila u kombinacije za direktan plasman na Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Nakon pobjede nad Lihtenštajnom (2:0) u petak, 13. oktobra, naša selekcija sada ima najteži zadatak u grupi - pobijediti Portugal koji, pored savršenog učinka ima i samo dva primljena pogotka, i to oba protiv Slovačke u prethodnoj utakmici. 

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Pobjedom nad Portugalom u Zenici, uz povoljne rezultate na drugim terenima, Zmajevi bi mogli imati sve karte u svojim rukama, te bi u dva preostala meča, protiv Luksemburga i Slovačke, tražili direktan prolazak dalje. 

U korist ide i činjenica da je Portugal pobjedom nad Slovačkom osigurao plasman na EURO, te će u Zenici igrati rasterećeno. Svakako da Cristiano Ronaldo i ekipa uvijek idu na pobjedu, ali naša reprezentacija jednostavno mora u ovom duelu doći do sva tri boda, ako ne žele plasman na EURO tražiti kroz baraž. 

Pobjeda nad Lihtenštajnom donijela je optimizam i pozitivnu atmosferu među izabranike selektora Save Miloševića, ali je pred njima daleko najteža utakmica koja je mogla doći. 

Srećom po naše Zmajeve, sve karte za utakmicu su rasprodane te će prepuno Bilino polje podržavati našu selekciju, bez obzira na 'rat' između najvatrenijih fanova iz grupe BH Fanaticos s Nogometnim savezom BiH. 

Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati, a možete je pratiti u tekstualnom prijenosu uživo na portalu Radiosarajevo.ba

/ Anketa

Koliko će nogometni Zmajevi osvojiti bodova u utakmicama protiv Lihtenštajna i Portugala?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije