Krvave glave engleskih navijača i hapšenja uoči finala Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Krvave glave engleskih navijača i hapšenja uoči finala Lige prvaka
Foto: Twitter / Krvave glave navijača Liverpoola
U subotu navečer (20.45 sati) na rasporedu je finale Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida, a u ukrajinskom Kijevu u noći sa četvrtka na petak već se dogodio prvi sukob navijača.

Prema pisanju engleskih medija, incident se dogodio u centru Kijeva, u jednom od kafića, gdje su  napadnuti navijači Liverpoola, koji su u četvrtak navečer zajedno s nogometašima stigli u ukrajinsku prijestonicu.

" Krenuli smo večerati i uglavnom smo gledali svoja posla. No, onda su na nas skočili huligani . Mi nismo uKijev došli da se tučemo, mi smo stigli da gledamo nogomet", kazao je navijač Liverpoola Jason Frost (50), za Mirror Online.

Mediji su dodali, da u incidentu nisu učestovali navijači protivničkog tima iz Madrida, već lokalni momci - maskirani Ukrajinci.

Policija, koja je stigla na mjesto incidenta tek kad je najjači udar Ukrajinaca minuo, uspjela je da uhapsi samo dvojicu napadača, što nisu propustili da naglase engleski mediji, zabrinuti zbog toga da bi slični incidenti mogli da se ponove kada u Kijev stigne desetine hiljada Liverpoolovih navijača u naredna dva dana do početka susreta.

Kad je opasnost prošla, Englezi su sumirali dešavanja - nekolicini njih je morala da se ukaže ljekarska pomoć, uglavnom zbog posjekotina na glavi, vratu i licu.

Nakon što su čuli za prvi incident, pojedini navijači Liverpoola su otkazali putovanje u Kijev. Mediji dodaju da su rano u petak otkaza tri leta za Ukrajinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije