Novi šok za Željezničar: Plavi voz "potopljen" u Krupi na Vrbasu

Radiosarajevo.ba
Novi šok za Željezničar: Plavi voz "potopljen" u Krupi na Vrbasu
FOTO: Facebook / Detalj sa današnje utakmice
Željezničar je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine poražen na gostovanju kod Krupe, rezultatom 2:1.

Poslije usporenog otvaranja utakmice i početnog ispitivanja snaga Krupa je u 14. minuti povela golom Ivana Crnova iz penala.

Željo je djelovao prilično bezidejno, a u 26. minuti stvorili su prvu kakvu-takvu šansu. Osmanković je nezgodno centrirao sa desne strane, ali je Kutić odlično reagovao.

Najbolju šansu za izjednačenje Željezničar je imao u 37. minuti. Veselinović je sve sam uradio, ali iz dobre situacije šutirao je pored gola i nakon prvog dijela Krupa je imala iznenađujuće vodstvo.

U drugom poluvremenu, Željezničar je krenuo odlučnije po izjednačenje, uz još veći posjed lopte, ali konkretne prilike su izostale do 70. minute. Uglavnom se sve svodilo na neuspješne ubačaje i mlake udarce prema vrataru Kutiću.

Gosti ipak uspijevaju izjednačiti u 72. minuti. Bila je to lijepa akcija Željezničara, a Sulejman Krpić je ubacio loptu u mrežu, nakon što je prethodno domaći vratar Kutić odbranio šut Dacića.

Međutim, samo devet minuta kasnije Krupa je ponovo povela. Sjajno je centrirao Crnov, a Aganspahić glavom zatresao mrežu sarajevskog tima.

Potom je Bakrač napravio glupost udaranjem Dujakovića i zaradio crveni karton, da bi domaći propustili u kontranapadima realizirati još dvije izgledne prilike.

Ipak, ostalo je 2:1 za Krupu, kojoj će ovaj trijumf mnogo značiti u borbi za opstanak, a kriza Željezničara je produbljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije