Kritike za Nizozemce iz domovine: BiH je imala bolje šanse

0
Radiosarajevo.ba
Kritike za Nizozemce iz domovine: BiH je imala bolje šanse
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Reprezentativci Nizozemske na čelu sa selektorom Frankom de Boerom su večeras vidno razočarani napustili stadion Bilino polje u Zenici.

Smatraju kako su zaslužili pobjedu u meču sa Zmajevima koji je završen bez pogodaka 0:0, a sada kritike na račun Lala stižu iz njihove države.

Jedan od najpoznatijih fudbalskih portala u Nizozemskoj Voetbal International je napisao kako je njihov tim prilike počeo stvarati tek u posljednjih 15 minuta utakmice, te da su igrači potpuno podbacili.

“Bosna i Hercegovina je imala bolje šanse u ovoj utakmici. Našem timu je nedostajalo inspiracije i prilike smo stvorili tek u posljednjih 15 minuta kada su se domaći umorili jer su igrali 120 minuta protiv Sjeverne Irske u četvrtak”, napisali su novinari pomenutog lista.

Dodali su kako je ulazak Edina Džeke donio preokret na meču, te da je nako ntoga BiH imala najbolju šansu, piše scsport.ba

“Uspješno su nam parirali, naročito nakon što je u igru ušao Edin Džeko, koji je sjajno uposlio Miralema Pjanića za najbolju šansu reprezentacije BiH na ovoj utakmici”, stoji u izvještaju Voetbal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije