Frank De Boer: Razočarani smo, učinili smo sve da pobijedimo BiH

0
Radiosarajevo.ba
Frank De Boer: Razočarani smo, učinili smo sve da pobijedimo BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Reprezentacija Nizozemske je večeras na gostovanju u Zenici protiv BiH odigrala meč bez golova i tako su ova dva tima podijelila bodove.

Tako su Lale osvojenim bodom stigle na diobu prvog mjesta sa reprezentacijom Italije, a selektor Frank De Boer je na konferenciji za medije govorio o završenom meču.

Na pitanje novinara šta nedostaje Bosni i Hercegovini da ostvaruje velike rezultate, De Boer je kazao:

“Meni je teško da kažem šta BiH nedostaje za velike rezultate. Ima dobre individualce, ali nisu svi vrhunski. To je ipak veoma respektabilna ekipa u svijetu fudbala, koja igra u najjačoj grupi Lige nacija. Razumijem da očekujete korak više.”

Dodao je De Boer da smatra da je u Zenici njegov tim izgubio dva boda.

“Mislim da smo ovdje izgubili dva boda. Dominirali smo, bili bliže pobjedi. Zaista smo se trudili da pobjedimo, mislim da BiH može biti zadovoljnija s ovim rezultatom”, istakao je De Boer i dodao:

“Razočarani smo, pogotovo jer smo učinili sve da osvojimo sva tri boda. Čak smo i Van Dijka prebacili u napad u jednom trenutku kako bismo pobijedili, ali nismo uspjeli.

“Čestitam BiH, dobro su odigrali, pogotovo nakon teške utakmice sa Sjevernom Irskom.”

Za kraj je rekao kako su se u redovima Nizozemske nadali da će Zmajevi odigrati slabije, piše scsport.ba

“Mi smo se nadali naravno da će BiH igrati slabije nakon razočaravajućeg rezultata prije tri dana. Ali to su ipak profesionalci, koji su djelovali vrlo kompaktno u ovoj utakmici. Mi smo pokušali direktnijim pasovima pronaći rješenje kroz guste linije, ali pokazali ste da možete igrati protiv ekipe poput Nizozemske. Mi smo svakako trebali odigrati bolje”, završio je De Boer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije